Інтернет-магазин 

систем відеонагляду та сигналізації   

Новини

11 лютого 2019
Де і як можуть бути використані датчики руху?

 

Датчики руху використовуються в багатьох галузях людського життя від систем спостереження до домашнього використання. Найчастіше бездротові датчики руху встановлюються на сигнализациях, системах стеження, в багатоповерхівках і житлових будинках. Залежно від мети використання, вибір датчика значно відрізняється. Перед тим як купити датчик руху, рекомендуємо ознайомитися я цією статтею.

Що таке датчик руху і як його вибрати?

Датчик руху - це чутливий прилад, який дозволяє виявити об'єкт і передати інформацію в систему сигналізації або іншого пристрою. Як правило, датчики руху відносяться до пристроїв забезпечення безпеки. При цьому, такі пристрої можуть використовуватися для управління освітлення в кімнаті або при вході в приміщення. У таких випадках, датчики встановлюються для економії електроенергії.

Існує кілька видів датчиків руху. Типи за принципом виявлення дії:

  • Детектори активної дії.
  • Датчики пасивного дії.

 

Датчики активної дії працюють за принципом радара. Пристрій надішле сигнали в межах своєї дії і, відбиваючись від об'єкта повертає інформацію в пристрій або передає їх дальше.Детектори PIR (пасивного дії) - це пристрої, які реєструють інфрачервону енергію. Такі датчики реагують на тепло, яке випромінює людина. При необхідності датчик руху для сигналізації можна налаштувати на сприйняття тільки людський енергіі.Многіе фірми надають користувачам комбіновані датчики, які в собі поєднують принцип роботи двох типів. Охоронний датчик руху може бути обладнаний камерою для додаткового захисту об'екта.Ринок представлено безліч варіацій ультразвукових датчиків руху. Використання таких систем різноманітно: для аварійних систем, систем безпеки, датчиків відкриття-закриття дверей і т. d. За місцем розташування датчики можуть бути внутрішні та зовнішні. Вуличний датчик руху встановлюється поза приміщенням. При виборі такого пристрою варто врахувати місце розташування охоронної системи та призначення. Для побутового використання відмінно підійдуть більш прості, але для охоронних систем і аварійних детекторів варто підбирати сучасні і якісні пристрої.

Де купити?

Наша компанія пропонує придбати датчики руху для охоронних систем і побутового використання. Компанія "Великий Брат" спеціалізується на охоронному устаткуванні і системах відеоспостереження. На сторінках сайту ви можете вибрати і купити зовнішній або внутрішній датчик руху.

Де і як можуть бути використані датчики руху?